domowe jest lepsze
O ZAKWASKACH
Czym są startery do jogurtu?
Zakwaski VIVO to startery z pożytecznymi kulturami bakterii do przygotowywania w warunkach domowych jogurtu, kefiru, twarogu, śmietany lub kwasu. Zakwaski wyróżniają się unikalnym składem kultur bakterii, a przygotowane z nich produkty nie zawierają żadnych zbędnych dodatków, takich jak mleko w proszku, stabilizatory, konserwanty, barwniki czy zagęstniki, obecne w niektórych gotowych produktach. Zakwaski nie zawierają glutenu, a zawarte w nich bakterie nie są modyfikowane genetycznie. Produkty posiadają znaki jakoś ISO.

O ZAKWASKACH
Czym są startery do jogurtu?
Zakwaski VIVO to startery z pożytecznymi kulturami bakterii do przygotowywania w warunkach domowych jogurtu, kefiru, twarogu, śmietany lub kwasu. Zakwaski wyróżniają się unikalnym składem kultur bakterii, a przygotowane z nich produkty nie zawierają żadnych zbędnych dodatków, takich jak mleko w proszku, stabilizatory, konserwanty, barwniki czy zagęstniki, obecne w niektórych gotowych produktach. Zakwaski nie zawierają glutenu, a zawarte w nich bakterie nie są modyfikowane genetycznie. Produkty posiadają znaki jakoś ISO.
Przygotowanie domowego jogurt jest bardzo proste i nie będzie wymagalo więcej niż 5 – 10 minut osobistego zaangażowania. A wynik będzie cieszył każdego członka rodziny – zarówno dorosłych, jak i dzieci.
Zakwaski dzięki zawartość żywych kultur bakterii wspierają mikroflorę jelitową, tak ważna dla odporności organizmu. Kultury te wraz z kwasem mlekowym wytwarzanym w trakcie ukwaszania mleka, przy codziennym spożyciu niekorzystnie wpływają na bakterie i grzyby chorobotwórcze.
O STOSOWANIU ZAKWASEK

CODZIENNE POSIŁKI
Żywe produkty bez szkodliwych dodatków – świetna alternatywa do przemysłowo wytarzanych produktów ze sklepu.

KARMIENIE DZIECI
Zakwaski są od lat chętnie stosowane przez matki. Produkty można podawać dzieciom już od 6 miesiąca życia.

MIKROFLORA
Jogurty, kefiry, śmietana, kwas czy twaróg przygotowane Zakwasek są źródłem licznych szczepów probiotycznych.

BEZ DODATKÓW
Ponieważ jest przygotowany w domu – taki nabiał nie zawiera zbędnych dodatków (zagęszczaczy, cukru, mleka w proszku).
WIĘCEJ NIŻ JOGURT
Są powody by robić jogurt w domu
- ŻYWY PRODUKT Z POŻYTECZNYMI BAKTERIAMI
Miliardy bakterii zmieniają mleko w jogurt.
DLACZEGO ZAKWASKI
Startery do domowego nabiału numer 1 w Polsce

NAJLEPSZE SKŁADNIKI
Zakwaski są tworzone z kultur bakteryjnych od wiodących światowych producentów z Francji, Niemiec, Włoch, Stanów Zjednoczonych.

OSZCZĘDNOŚCI
Naturalne jedzenie nie musi być drogie. Z jednej fiolki możesz zrobić nawet do 8-10 iitrów jogurtu lub kefiru. To znacznie taniej niż kupować te produkty w sklepie.

NA PEWNO CI SIĘ UDA
Jeśli masz pytania lub problem ze zrobieniem jogurtu lub kefiru – po prostu skontaktuj się z nami: doradzimy jak przygotować i sprawdzimy, czy nie popełniasz błędów.

JAKOŚĆ I BEZPIECZEŃSTWO
VIVO ma już 12 lat. Firma wdrożyła i stosuje
system zarządzania jakością ISO 9001: 2015
oraz system zarządzania bezpieczeństwem
żywności ISO 22000: 2005.

ŚWIATOWE UZNANIE
Zakwaski możesz kupić wysyłko w całej Europie, a także znaleźć w sklepach w Polsce. Czechach, Litwie, Łotwie, Ukrainie, Białorusi, Mołdawii itd.

JAKOŚĆ I BEZPIECZEŃSTWO
VIVO ma już 12 lat. Firma wdrożyła i stosuje system zarządzania jakością ISO 9001: 2015 oraz system zarządzania bezpieczeństwem żywności ISO 22000: 2005.

ŚWIATOWE UZNANIE
Zakwaski możesz kupić wysyłko w całej Europie, a także znaleźć w sklepach w Polsce. Czechach, Litwie, Łotwie, Ukrainie, Białorusi, Mołdawii itd.