FIT&SLIM - Zakwaska do jogurtu

Składniki (liofilizowane szczepy bakterii): Lactobacillus gasseri LG 36-SD5585, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus salivarius, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis, Streptococcus thermophilus.

masa netto: 1 fiolki = 0,5 g.

Ilość bakterii w 1g:

Bakterie kwasu mlekowego ok. 20 mld (w tym ok 2 mld l.gasseri)

Zakwaska Fit&Slim to propozycja dla osób, które chcą zmienić swój sposób odżywiania, wejść na drogę aktywności fizycznej i zdrowej diety.

"Probiotyk fitness"

Starter do przygotowania domowego jogurtu zawiera żywą mikroflorę kultur bakterii, a jej wyróżniającym się składnikiem jest szczep Lactobacillus gasseri, który zyskał rozpoznawalność jako tzw. "probiotyk fitness". Jogurt uzyskany przy pomocy startera Fit&Slim to doskonała propozycja dla osób dbających oraz chcących zadbać o prawidłową sylwetkę.

Bez zbędnych dodatków

Dzięki właściwym proporcjom żywych kultur bakterii uzyskany jogurt stanowi doskonały posiłek wolny od wszelkich dodanych cukrów (zawiera tylko naturalnie występujące cukry) oraz innych zbędnych dodatków np. mleka w proszku. Jogurt zawiera naturalnie w nim występujące i dobrze przyswajalne składniki odżywcze. Warto pamiętać, że dokładna wartość odżywcza jogurtu uzyskanego domowo zależy od mleka, którego użyjemy do jego przygotowania. Polecamy mleko o zawartości tłuszczu 3,2 proc, które zapewni lepszą przyswajalność witamin od mleka odtłuszczonego, przy niewielkim wzroście ilości kalorii.

Zakwaska FIT&SLIM polecana jest dla:

  • osób w trakcie zmiany sposobu odżywiania,
  • dla chcących zadbać o prawidłową sylwetkę
  • przy zwiększonym wysiłku fizycznym
  • dla młodzieży i dorosłych w diecie codziennej

Jak przygotować jogurt domowy Vivo?

Poznaj sposób na przygotowanie jogurtu bez użycia jogurtownicy KLIKNIJ TUTAJ.