STREPTOSAN VIVO

Składniki (liofilizowane szczepy bakterii): Enterococcus faecium, Streptococcus thermophilus-ST-21, Lactococcus lactis ssp. cremoris, Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. lactis var. diacetylactis.

masa netto: 1 fiolki = 0,5 g.

Ilość bakterii w 1g:

Bakterie kwasu mlekowego ok. 7 mld

Enterococcus faecium ok. 9 mld

Jogurt 100-latków

Wyróżniającą, charakterystyczną cechą jogurtu uzyskanego z Zakwaski Streptosan jest zawartość bakterii Enterocooccus faecium, która jest charakterystyczna dla normalnej biocenozy jelitowej długo żyjących stulatków w Abchazji. Szczep ten jest jednym z głównych składników mikroflory kaukaskich ukwaszonych produktów mlecznych - jogurtów maconi i serów suluguni.

Antagonista drożdżaków i patogennych bakterii

Zawarte w produkcie bakterie mają zdolność przeciwdziałania niekorzystnym bakteriom gnilnym oraz patogennym poprzez tworzenie niesprzyjającego środowiska dla drożdżaków Candida i gronkowców.

Ze względu na dobór kultur bakterii jogurt uzyskany z Zakwaski Streptosan jest szczególnie polecany dla osób starszych, seniorów, osób dorosłych, zarówno zdrowych jak i po przebytych infekcjach. Uzyskany z Zakwaski jogurt może stanowić element zbilansowanej diety i warto na stałe włączyć go do naszego menu.

Jogurt uzyskany w domu zawiera maksymalnie świeżą mikroflorę kultur bakterii i jest wolny od wszelkich zbędnych dodatków takich jak mleko w proszku, zagęstniki, barwniki, cukier itp. Przygotowany według instrukcji zawiera wyłącznie naturalnie występujące cukry.

Streptosan jest szczególnie polecany:

  • dla osób chcących dostarczyć do organizmu szczepy Enterocooccus faecium
  • w diecie eliminującej grzyby (Candida) i bakterie patogenne (gronkowiec),
  • dla seniorów i osób dorosłych,
  • dla osób w trakcie leczenia chorób,
  • dla chcących dostarczyć do organizmu żywe kultury bakterii,

Dodając zakwaskę Streptosan VIVO do pieczonego mleka, można uzyskać riażenkę.

Jak przygotować jogurt Streptosan?

Przeczytaj szybki sposób na przygotowanie jogurtu bez użycia jogurtownicy KLIKNIJ TUTAJ.