VITALAKT VIVO

Składniki (liofilizowane szczepy bakterii): Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus- LB-87, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis, Lactococcus lactis ssp. cremoris, Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. lactis var. diacetylactis, mikroflora ziaren kefiru.

masa netto: 1 fiolki = 0,5 g.

Ilość bakterii w 1g:

Bakterie kwasu mlekowego ok. 7 mld

Bogata flora kultur bakterii

Spośród wszystkich oferowanych Zakwasek, Vitalakt cechuje największa różnorodność kultur bakterii. Starter zawiera laktobakterie, bifidobakterie, pałeczki kwasu mlekowego oraz mikroflorę ziaren kefiru. Vitalakt został opracowane z myślą o osobach aktywnych fizycznie, mających zwiększony wysiłek fizyczny czy też dzieci (od +1 roku życia) lub młodzieży. Z powodzeniem mogą też korzystać z niego osoby dorosłe (szczególnie kobiety i seniorzy).

Zawarte w Vitalakcie kultury bakterii ukwaszają jogurt o delikatnym, lekko kwaśnym smaku. Naturalnymi produktami metabolizmu tych kultur są aminokwasy takie jak tryptofan czy cystyna, wielonienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy i mikroelementy.

Dla dzieci i dorosłych

Jogurt uzyskany z Vialaktu to znakomita propozycja na codzienny posiłek dla całej rodziny. Doskonały na śniadanie, z dodatkiem owoców i bakalii. Sprawdzi się również jako baza do owocowych koktajli.

Osobom, którym zależy na żywych kulturach bakterii poleca się spożywać uzyskany z Vialaktu jogurt bez słodkich dodatków (owoców, rodzynek), najlepiej na czczo, bez popijania do pół godziny po jedzeniu. Dobrą praktyką jest dodanie do jogurtu odrobiny np. oleju lnianego lub pestek dyni lub słonecznika.

Vitalakt Vivo polecany jest:

  • dla dzieci i młodzieży w wieku 1-18 lat,
  • dla osób dorosłych i seniorów,
  • dla osób uprawiających sport, lub mających zwiększony wysiłek fizyczny,
  • do codziennego spożycia

Jak przygotować jogurt Vitalakt?

Przygotowanie jogurtu naszym sposobem trwa tylko kilka minut. Przeczytaj jak to zrobić KLIKNIJ TUTAJ.