dla seniorów
Wyświetlanie wszystkich wyników: 5
-
ACIDOLAKT
Z tej Zakwaski uzyskamy mleko acidofilne, czyli jogurt z zawartością szczepu Lactobacillus acidophilus. Kultury te dobrze aklimatyzują się w jelitach. Szczep ten jest częstym składnikiem produktów osłonowych podczas antybiotykoterapii.
-
do KEFIRu
Kefir to znany od wieków słowiański napój. Zakwaska Kefir zawiera mikroflorę ziarna kefiru składającą się z różnych gatunków i szczepów bakterii. Uzyskany kefir, jeśli spożywamy go np. z otrębami sprawia, że głód znika na długi czas.
-
do TWAROGU
Korzystając z tej Zakwaski możemy wyprodukować smaczny, domowy twaróg o określonej przez nas zawartości tłuszczu. Bakteryjny zakwas do sera składa się z kombinacji homofermentacyjnych oraz heterofermentujących paciorkowców mlekowych.
-
ENTERO JOGURT (d. STREPTOSAN)
Dawny STREPTOSAN.
-
SIMBILAKT z laktulozą
Zakwaska z dodatkiem laktulozy (500 mg), substancji sprzyjającej w większych ilościach rozwojowi bakterii przeciwdziałających zaparciom.