O ZAKWASKACH

Czym są startery do jogurtu?

Zakwaski VIVO to startery z pożytecznymi kulturami bakterii do przygotowywania w warunkach domowych jogurtu, kefiru, twarogu, śmietany lub kwasu. Zakwaski wyróżniają się unikalnym składem kultur bakterii, a przygotowane z nich produkty nie zawierają żadnych zbędnych dodatków, takich jak mleko w proszku, stabilizatory, konserwanty, barwniki czy zagęstniki, obecne w niektórych gotowych produktach. Zakwaski nie zawierają glutenu, a zawarte w nich bakterie nie są modyfikowane genetycznie. Produkty posiadają znaki jakoś ISO.

O ZAKWASKACH

Czym są startery do jogurtu?

Zakwaski VIVO to startery z pożytecznymi kulturami bakterii do przygotowywania w warunkach domowych jogurtu, kefiru, twarogu, śmietany lub kwasu. Zakwaski wyróżniają się unikalnym składem kultur bakterii, a przygotowane z nich produkty nie zawierają żadnych zbędnych dodatków, takich jak mleko w proszku, stabilizatory, konserwanty, barwniki czy zagęstniki, obecne w niektórych gotowych produktach. Zakwaski nie zawierają glutenu, a zawarte w nich bakterie nie są modyfikowane genetycznie. Produkty posiadają znaki jakoś ISO.

Przygotowanie domowego jogurt jest bardzo proste i nie będzie wymagalo więcej niż 5 – 10 minut osobistego zaangażowania. A wynik będzie cieszył każdego członka rodziny – zarówno dorosłych, jak i dzieci.

Zakwaski dzięki zawartość żywych kultur bakterii wspierają mikroflorę jelitową, tak ważna dla odporności organizmu. Kultury te wraz z kwasem mlekowym wytwarzanym w trakcie ukwaszania mleka, przy codziennym spożyciu niekorzystnie wpływają na bakterie i grzyby chorobotwórcze.

O STOSOWANIU ZAKWASEK

CODZIENNE POSIŁKI

Żywe produkty bez szkodliwych dodatków – świetna alternatywa do przemysłowo wytarzanych produktów ze sklepu.

KARMIENIE DZIECI

Zakwaski są od lat chętnie stosowane przez matki. Produkty można podawać dzieciom już od 6 miesiąca życia.

MIKROFLORA

Jogurty, kefiry, śmietana, kwas czy twaróg przygotowane Zakwasek są źródłem licznych szczepów probiotycznych.

BEZ DODATKÓW

 Ponieważ jest przygotowany w domu – taki nabiał nie zawiera zbędnych dodatków (zagęszczaczy, cukru, mleka w proszku).

WIĘCEJ NIŻ JOGURT

Są powody by robić jogurt w domu

  • ŻYWY PRODUKT Z POŻYTECZNYMI BAKTERIAMI

    Miliardy bakterii zmieniają mleko w jogurt.

PRZYGOTOWANIE JOGURTU

Każdy może zrobić jogurt domowy.

DLACZEGO ZAKWASKI

Startery do domowego nabiału numer 1 w Polsce

NAJLEPSZE SKŁADNIKI

Zakwaski są tworzone z kultur bakteryjnych od wiodących światowych producentów z Francji, Niemiec, Włoch, Stanów Zjednoczonych.

OSZCZĘDNOŚCI

Naturalne jedzenie nie musi być drogie. Z jednej fiolki możesz zrobić nawet do 8-10 iitrów jogurtu lub kefiru. To znacznie taniej niż kupować te produkty w sklepie.

NA PEWNO CI SIĘ UDA

Jeśli masz pytania lub problem ze zrobieniem jogurtu lub kefiru – po prostu skontaktuj się z nami: doradzimy jak przygotować i sprawdzimy, czy nie popełniasz błędów.

JAKOŚĆ I BEZPIECZEŃSTWO

VIVO ma już 12 lat. Firma wdrożyła i stosuje
system zarządzania jakością ISO 9001: 2015
oraz system zarządzania bezpieczeństwem
żywności ISO 22000: 2005.

ŚWIATOWE UZNANIE

Zakwaski możesz kupić wysyłko w całej Europie, a także znaleźć w sklepach w Polsce. Czechach, Litwie, Łotwie, Ukrainie, Białorusi, Mołdawii itd.

JAKOŚĆ I BEZPIECZEŃSTWO

VIVO ma już 12 lat. Firma wdrożyła i stosuje system zarządzania jakością ISO 9001: 2015 oraz system zarządzania bezpieczeństwem żywności ISO 22000: 2005.

ŚWIATOWE UZNANIE

Zakwaski możesz kupić wysyłko w całej Europie, a także znaleźć w sklepach w Polsce. Czechach, Litwie, Łotwie, Ukrainie, Białorusi, Mołdawii itd.