Zakwaski VIVO

Wszystkie startery

Przygotuj samodzielnie w domu smaczne i bogate w probiotyczną mikroflorę produkty mleczne. W przypadku naszych starterów jest to bardzo proste. Zawsze będziesz mieć pewność, że w składzie nie niepotrzebnych dodatków (mleka w proszku, cukru itd.). Takie produkty są odpowiednie dla dzieci i dorosłych.

Zakwaski klasyczne

Oto najbardziej podstawowe – „klasyczne” – produkty z linii Zakwaski do tworzenia jogurtu, kefiru, twarogu, śmietany i kwasu. Możesz o dniach właśnie zacząć swoją przygodę z domową produkcją nabiału.

[read more=”Czytaj więcej” less=”Ukryj”]

Produkty mleczne zawierające żywe kultury bakterii probiotycznych mogą być podstawą zbilansowanej diety. Są one szybkie do przyrządzania i lekkostrawne. Pałeczki kwasu mlekowego rozszczepiają główne białko mleka – kazeinę – na aminokwasy i peptydy, które spełniają w organizmie bardzo ważne funkcje, takie jak odbudowa uszkodzonych komórek, wzmocnienie odporności, ochrona przed toksynami. Ponadto bakterie te wytwarzają laktazę – enzym, który rozkłada laktozę (cukier mleczny). Z tego powodu, produkty mleczne są na ogół dobrze tolerowana przez ludzi cierpiących na nietolerancję mleka.

Produkty mleczne wykonane z Zakwasek VIVO są źródłem nie tylko aminokwasów, ale też wielu witamin i soli mineralnych np. wapnia. W produktach mlecznych wapń jest w idealnej proporcji do fosforu i innych pierwiastków śladowych.

Ale główne zaletą ukwaszanych produktów mlecznych jest obecność żywych kultur bakterii. Zakwaski Vivo zwierają pałeczki kwasu mlekowego, bifidobakterie i innych pożyteczne bakterie, które hamują wzrost bakterii szkodliwych, neutralizacji toksyn, zapewniając „bariery” ochrony jelita. Tak więc, domowe przetwory mleczne znacząco zmniejszają obciążenie wątroby i nerek, związane z koniecznością ciągłego spłukiwania toksyn tworzonych przez szkodliwe drobnoustroje.

Produkty VIVO w wydajny sposób i całkowicie naturalnie wspierają mikroflorę jelitową, także w dysbakteriozie i dysbiozie.

Produkty mleczne ukwaszane za pomocą Zakwasek VIVO znaczące zalety w stosunku do sklepów jogurtów:

  • Brak zbędnych dodatków: środków konserwujących, stabilizatorów
  • Gwarancja świeżości
  • Wysoka zawartość żywych kultur bakterii probiotycznych (10-100 razy wyższe niż w niektórych jogurtach sklepowych)
  • dobry smak

Ponadto, robienie jogurtu, twarogu, kwasu czy ukwaszanie śmietany nie jest trudne. Wymaga tylko 5-10 minut aktywnego działania. Efektem będzie się cieszył każdy członka rodziny, nawet dzieci w wieku od 6 miesiąca życia.

[/read]

 Zakwaski dla dzieci i młodzieży

Produkty szczególnie lubiane przez dzieci ze względu na smak i bogatą florę bakteryjną naturalnie przygotowanych jogurtów z tych rodzajów Zakwasek. Dzieci są największymi fanami naszych produktów. Dlaczego? Ponieważ jogurty im smakują. I to nie tylko wtedy, gdy doda się do nich owoców. Szczególnie lubianym przez dzieci jogurtem jest ten zrobiony z BIFIVIT-u.

[read more=”Czytaj więcej” less=”Ukryj”]

Produkty fermentowane VIVO i w ogóle produkty mleczne przeznaczone są praktycznie dla osób w każdym wieku. Są one źródłem niezbędnych, łatwo przyswajalnych składników odżywczych. Można podawać je już od 6 miesiąca życia. Właśnie od 6 miesiąca zaleca się wprowadzenia do diety dziecka nabiału jako produktu uzupełniającego.

W przypadku dzieci najlepiej zacząć od przygotowania jogurtu z Bifivitu. Dzieci zwykle bardzo lubią jego smak. Interesującym produktem dla dzieci może być też Twaróg służący do przygotowania domowego twarogu. Ponadto, jeśli dziecko lubi kwaśny smak, można dodać Acidolakt. Począwszy od roku w men można wprowadzić jogurt zrobiony z Zakwaski Vitalakt. natomiast Bifivit zastąpić można Simbilaktem.

Warto pamiętać, że wybierając produkty VIVO mamy gwarancję, że nasze jogurty będą świeże, bez konserwantów, aromatów, barwników, stabilizatorów. To właśnie te czynniki spowodowały ogromną popularność starterów z serii Zakwaski VIVO.

[/read]

Dla seniorów

Osoby starsze lubią i chwalą sobie jogurty przygotowane z Zakwasek nie tylko ze względu na ich smak i właściwości, ale także na samą możliwość samodzielnego, domowego przygotowania w domu nabiału – metodę jeszcze łatwiejszą niż domowe kiszenie ogórków czy kapusty i o wiele mniej pracochłonną niż robienie konfitur. Wspominają też, że ponoć dawniej tak właśnie smakowały jogurty i kefiry.

[read more=”Czytaj więcej” less=”Ukryj”]

Zakwaski VIVO to startery z pożytecznymi kulturami bakterii do przygotowywania w warunkach domowych jogurtu, kefiru, twarogu, śmietany lub kwasu. Zakwaski wyróżniają się unikalnym składem kultur bakterii, a przygotowane z nich produkty nie zawierają żadnych zbędnych dodatków, takich jak mleko w proszku, stabilizatory, konserwanty, barwniki czy zagęstniki, obecne w niektórych gotowych produktach. Zakwaski nie zawierają glutenu, a zawarte w nich bakterie nie są modyfikowane genetycznie. Produkty posiadają znaki jakoś ISO.

Przygotowanie domowego jogurt jest bardzo proste i nie będzie wymagalo więcej niż 5 – 10 minut osobistego zaangażowania. A wynik będzie cieszył każdego członka rodziny – zarówno dorosłych, jak i dzieci.

Zakwaski dzięki zawartość żywych kultur bakterii wspierają mikroflorę jelitową, tak ważna dla odporności organizmu. Kultury te wraz z kwasem mlekowym wytwarzanym w trakcie ukwaszania mleka, przy codziennym spożyciu niekorzystnie wpływają na bakterie i grzyby chorobotwórcze.

[/read]

O ZAKWASKACH

Dowiedz się więcej o
starterach od VIVO.

Kliknij tutaj

FAQ

Najczęściej zadawane
pytania

Kliknij tutaj

GDZIE KUPIĆ?

Z dostawą do domu
lub kup w sklepie.

Kliknij tutaj