probiotyczne
Wyświetlanie wszystkich wyników: 6
-
ACIDOLAKT
Z tej Zakwaski uzyskamy mleko acidofilne, czyli jogurt z zawartością szczepu Lactobacillus acidophilus. Kultury te dobrze aklimatyzują się w jelitach. Szczep ten jest częstym składnikiem produktów osłonowych podczas antybiotykoterapii.
-
BIFIVIT
Zawiera bifidobakterie (kultury obecne w mleku kobiety karmiącej) oraz bakterie pałeczek kwasu mlekowego i propionowego. Jogurt uzyskany z Bifivitu ma delikatny, lekko kwaśny smak i kremową konsystencję.
-
ENTERO JOGURT (d. STREPTOSAN)
Dawny STREPTOSAN.
-
IMU-JOGURT
Zakwaska Imu-Jogurt to starter do domowego przygotowania jogurtu zawierający probiotyczne szczepy kultur bakterii m.in. przebadane klinicznie Bifidobacterium Lactis Bl-04™ oraz Lactobacillus acidophilus NCFM. Polecana przy częstych…
-
PROBIO JOGURT
Zawiera specjalnie dobraną mieszankę szczepów o symbiotycznych właściwościach. Kultury te wraz z kwasem mlekowym wytwarzanym w trakcie ukwaszania mleka, niekorzystnie wpływają na patogenne bakterie i grzyby.
-
SIMBILAKT z laktulozą
Zakwaska z dodatkiem laktulozy (500 mg), substancji sprzyjającej w większych ilościach rozwojowi bakterii przeciwdziałających zaparciom.