dla dzieci
Wyświetlanie wszystkich wyników: 7
-
BIFIVIT
Zawiera bifidobakterie (kultury obecne w mleku kobiety karmiącej) oraz bakterie pałeczek kwasu mlekowego i propionowego. Jogurt uzyskany z Bifivitu ma delikatny, lekko kwaśny smak i kremową konsystencję.
-
do JOGURTu
Jogurt, którzy przygotujemy z użyciem tej Zakwaski to najbardziej klasyczny jogurt o wspaniałym smaku świeżo ukwaszonego mleka. Zakwaska polecana na początek przygody z produkcją jogurtu domowego.
-
do KEFIRu
Kefir to znany od wieków słowiański napój. Zakwaska Kefir zawiera mikroflorę ziarna kefiru składającą się z różnych gatunków i szczepów bakterii. Uzyskany kefir, jeśli spożywamy go np. z otrębami sprawia, że głód znika na długi czas.
-
do KWASu
Zakwaska Kwas w odróżnieniu od innych produktów serii nie służy do ukwaszenia mleka. Możemy z niej wyprodukować na bazie wody tradycyjny i znany w naszym regionie, lekko fermentowany napój – kwas.
-
do TWAROGU
Korzystając z tej Zakwaski możemy wyprodukować smaczny, domowy twaróg o określonej przez nas zawartości tłuszczu. Bakteryjny zakwas do sera składa się z kombinacji homofermentacyjnych oraz heterofermentujących paciorkowców mlekowych.
-
IMU-JOGURT
Zakwaska Imu-Jogurt to starter do domowego przygotowania jogurtu zawierający probiotyczne szczepy kultur bakterii m.in. przebadane klinicznie Bifidobacterium Lactis Bl-04™ oraz Lactobacillus acidophilus NCFM. Polecana przy częstych…
-
VITALAKT
Opracowany z myślą o aktywnej młodzieży i osobach uprawiających sport. Vitalakt zawiera szeroki skład kultur bakterii, których metabolitami są aminokwasy takie jak tryptofan czy cystyna.