klasyczne
Wyświetlanie wszystkich wyników: 5
-
do JOGURTu
Jogurt, którzy przygotujemy z użyciem tej Zakwaski to najbardziej klasyczny jogurt o wspaniałym smaku świeżo ukwaszonego mleka. Zakwaska polecana na początek przygody z produkcją jogurtu domowego.
-
do KEFIRu
Kefir to znany od wieków słowiański napój. Zakwaska Kefir zawiera mikroflorę ziarna kefiru składającą się z różnych gatunków i szczepów bakterii. Uzyskany kefir, jeśli spożywamy go np. z otrębami sprawia, że głód znika na długi czas.
-
do KWASu
Zakwaska Kwas w odróżnieniu od innych produktów serii nie służy do ukwaszenia mleka. Możemy z niej wyprodukować na bazie wody tradycyjny i znany w naszym regionie, lekko fermentowany napój – kwas.
-
do ŚMIETANY
Dzięki tej Zakwasce możemy ukwasić śmietanę kulturami bakteryjnymi o właściwościach symbiotycznych. Domowa śmietana jest smaczna, nie zawiera zbędnych dodatków, tłuszczów roślinnych i nie jest poddawana obróbce termicznej.
-
do TWAROGU
Korzystając z tej Zakwaski możemy wyprodukować smaczny, domowy twaróg o określonej przez nas zawartości tłuszczu. Bakteryjny zakwas do sera składa się z kombinacji homofermentacyjnych oraz heterofermentujących paciorkowców mlekowych.